Communie bedankjes

Wat geef je familie als bedankje voor de komst?

Een dag waarop uw zoon of dochter de communie doet is een dag van feest waarop velen hebben gewacht. Het spreekt voor zich dat er van alle kanten van de familie cadeaus worden verwacht en het spreekt ook voor zich dat er ook bedank cadeaus worden gegeven aan de familie. Aan allen die een kaartje hebben geschreven en aan diegenen die zijn gekomen naar feest. Mensen sturen ook bedank cadeaus op naar diegenen die niet konden komen. Het enigste wat telt is dat iemand moeite gedaan geeft om een kleinigheidje te geven.
U kan een kaartje sturen maar een kaartje is maar een simpel kaartje. Tegenwoordig wordt het ook anders gedaan met specifiekere cadeaus.

Gepersonaliseerde pralines

Het klinkt misschien gek maar dit is een kleinigheidje dat veelal wordt gegeven als bedanking voor hetgeen mensen hebben gedaan. Je stuurt een foto op naar diegene die pralines maakt en de chocolatier zorgt ervoor dat die foto op de pralines komt. De bedoeling is om de pralines niet op te eten maar om het te bewaren als herinnering.
Hosties met naam
Wie kent die lekkere zoete hosties nu niet die je in de winkel kan kopen en ze dan lekker opeten. Een trend is om een klein zakje hosties per persoon te laten personaliseren met naam van de communicant en de datum waarop de communie is gedaan.

Glazen snoeppot

Je kan een cadeau geven aan de mensen in de vorm van een kleine glazen snoeppot met de naam bedrukt en de datum van de communie. Het idee erachter is dat mensen zelf die snoeppot kunnen vullen en bij hun thuis op de kast zetten zodat iedereen er nog eens naar kan kijken. Vooral bij gezinnen met kleine kinderen heeft dit cadeau effect. Kinderen kunnen hun favoriete snoep in de pot steken.

Theelicht houdertje

Nog een origineel cadeau is een theelicht houdertje. Men kan de theelicht houder altijd op de tafel laten staan als decoratie of op de kast. Kaarsen zijn sowieso altijd gezellig om aan te steken ’s avonds of buiten op het terras.

Figuurzeepje met naam erop

Een klein geurzeepje is voor veel mama’s de droom om weg te geven als bedank cadeautje. Men kan de zeep laten bedrukken met de naam en de datum ( hangt af van de grootte van de zee). Omdat zeep lange tijd goed blijft ruiken kan men het zeepje bijvoorbeeld in een kastje hangen zodat de geur blijft hangen.

Flesje cava met de foto op van de communicant

Dit laatste cadeau wordt nogal vaak gegeven bij mensen waar alles tip top in orde moet zijn. Cava staat sjiek en dit mag vooral niet ontbreken op de mooiste dag van hun zoon of dochter.