Kleding bij een Communie

Communie doen is altijd weer een feestelijke aangelegenheid. Dat begint al bij het versturen van kaartjes aan de genodigden. Maar niet alleen de uitnodigingen zijn feestelijk versierd. Ook de kinderen die communie doen zien er feestelijk gekleed uit. Jongens en meisjes dragen verschillende kledingstukken. Ze zijn in verschillende soorten te koop en verkrijgbaar. Maar ook de kleding van de ouders mag er zeker zijn!

communiekaarten ontwerpen bekijken

Kleding voor de communie

afscheiding horizontaal

Communiekleding voor jongens

De jongens dragen vaak iets wits in hun kleding. Zo is de blouse vaak wit, maar kan ook de broek een lichte kleur hebben om zo de heiligheid van Christus te benadrukken. De kleur grijs is bijvoorbeeld ook heel toepasselijk bij het doen van communie. Daarnaast kan er gekozen worden voor fellere kleuren, zoals rood, blauw en groen. Dat zijn kleuren die bij jongens vaak terug keren tijdens het doen van communie. De schoenen hebben niet direct een specifieke kleur nodig. Ze moeten er vooral verzorgd uit zien. Uiteraard moeten ze passen bij de soort kleding die er gedragen gaat worden.

Communiekleding voor meisjes

Meisjes dragen vaak een mouwloos wit jurkje. Het jurkje bestaat vaak uit verschillende lagen, versierd met bloemen en strikken. Ook kan het jurkje bestaan uit verschillende stroken met allerlei symbolen er op geborduurd. Het hoeft niet altijd een jurkje te zijn. Wel keert de kleur wit eigenlijk altijd terug. Er wordt altijd gekozen voor iets met witte kleuren omdat het de reinheid en heiligheid onderstreept die Christus tijdens de communie wil schenken aan kinderen. De kledingstukken kunnen in speciale winkels gekocht worden of via webshops besteld worden. Het gaat er hoofdzakelijk om dat de kleding exclusief en stijlvol is. Op een manier dat het past bij het doen van de communie.

afscheiding horizontaal

Welke kleding dragen de ouders bij de Communie?

Ouders willen er natuurlijk ook mooi uitzien wanneer hun zoon of dochter communie gaat doen. Uiteraard is daar ook over nagedacht. Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften. Er wordt vooral feestelijke en kleurrijke kleding gedragen. Voor de mannen kan dit een pak zijn, maar het is ook weer geen gewoonte. Ook een nette canvas- of katoenen broek kan prima gedragen worden. Vrouwen dragen vaak kleurrijke jurken of een prachtige blouse. Er kan dus veel geƫxperimenteerd worden. De kleding is vaak wel netjes. Meestal wordt er door de ouders ook iets wits gedragen op deze dag. Dat is eveneens vanwege de symboliek die zichtbaar wordt tijdens het doen van de eerste communie.

afscheiding horizontaal