Communie cadeaus

Zodra ieder jaar de lente aanbreekt, verschijnen de eerste communicantjes. Kinderen nemen meestal rond hun zevende of achtste levensjaar deel aan de communie, vaak in klassikaal gezelschap. Tegenwoordig staat een communie steeds vaker gelijk aan een groot feest met veel gasten (en dus cadeaus), maar wat zijn eigenlijk de do’s en dont’s als het om de eerste communie gaat?

communiekaarten ontwerpen bekijken

Cadeaus voor de communie

afscheiding horizontaal

Meisje met communiecadeau

Wie nodig ik uit?

Het aantal gasten bepaal je natuurlijk zelf. Heb je geen zin in al te veel poes pas, dan kun je er natuurlijk gewoon voor kiezen om het klein te houden. Enkel de gezinsleden, opa’s, oma’s, peter en meter. Ben je wel in voor een grotere aangelegenheid, en staat budget dit ook toe? Dan kun je denken aan het uitnodigen van de gehele familie, en eventuele vrienden en bekenden. Nogmaals, ook hier ben je zelf degene die de grens bepaalt. Ben je niet uitgenodigd, maar ben je er wel van op de hoogte dat iemand de communie ontvangt? Wees dan niet boos of teleurgesteld, maar stuur gewoon een leuk kaartje. De gastheer en -vrouw hebben hun gastenlijst waarschijnlijk goed overwogen met bepaalde redenen in hun achterhoofd.

Wat geef ik cadeau?

Ben je wel uitgenodigd voor een communie, dan volgt meestal het volgende issue: het cadeau. Heb je geen idee wat je de communicant cadeau moet doen? Traditioneel gezien kwam het voorheen vaak voor dat de communicant een nieuwe fiets of een horloge ontving. Dit waren dan voornamelijk de cadeaus waar de ouders of peter/meter voor zorgden.

De jeugd van tegenwoordig heeft echter ‘alles’ al, dus het komt al gauw voor dat je als gast aan komt zetten met een cadeau dat de communicatie al in zijn of haar bezit heeft. Toch is er meestal wel iets wat de communicant in kwestie nog op de verlanglijst heeft staan, waar je eventueel aan bij zou kunnen dragen. De wensen komen tegenwoordig steeds vaker uit de digitale categorie, waar de prijzen echter hoog op kunnen lopen. Het komt ook regelmatig voor dat deze wens in de vorm van een cadeautip vermeldt staat op de uitnodiging, in de vorm van een envelopje of een verwijzing naar een cadeaulijst bij een bepaalde winkel. Heeft de communicant een dergelijke lijst ingevuld, dan voorkom je dubbele cadeaus, en weet je als gast zeker dat je cadeau op z’n plaats is.

Wat u vroeger als communicant cadeau kreeg, is vaak niet meer te vergelijken met de wensen van nu. Hou dit zeker in uw achterhoofd als er een uitnodiging bij u op de deurmat valt of in uw Postvak In verschijnt!

afscheiding horizontaal

Beoordeel dit artikel


Submit your review
* Required Field